
PODCAST #21:
Petr Kovařík se v roce 2011 rozhodl, že si pořádně osladí život a začal vyrábět prémiovou čokoládu. Našel si farmáře v Kolumbii, otevřel první pobočky v Česku, napsal knihu Síla hotentota, sesbíral řadu mezinárodních ocenění a pralinky z jeho rodinné firmy se nyní dostávají pravidelně i na stůl ománského sultána.
PODCAST #21: Šéf továrny na čokoládu: “Československo bylo čokoládovou velmocí. Pražskou čokoládu nyní prodáváme v Ománu i Japonsku.”

“Většinou to je tak, že pokud je farma někde, kde je hodně slunce, tak vám to musí něco zakrývat. Takže buďto kaučukovník nebo banánovník, aby tam nešlo hodně slunce a ty menší porosty to nespálilo - kakaovník je menší porost. A pod ním můžou být mangovníky, avokáda a třeba někdy se to dělá i s kávou. (…) Na základě toho mají ty boby různou příchuť,“ popisuje Petr Kovařík to, jak to chodí na kakaových farmách v Kolumbii.
Poslechněte si novou epizodu našeho podcastu a vydejte se nejen na farmy do Jižní Ameriky.

Kde podcasty najdete
Letuška přináší něco nového

Check-In je novým podcastem o cestování. V každém díle přivítá producent a moderátor Jan Syruček hosta, pro kterého je cestování mnohdy vášní i povoláním. Pozve si dobrodruhy, různé cestovatele, lidi, kteří rádi objevují svět; a také představitele cestovního businessu u nás. Další epizoda vyjde zase v pátek, a to v podcastových aplikacích od Applu, Googlu nebo na platformě Spotify.