Nejznámějším korejským pokrmem je patrně kimči – nakládané a zkvašené zelí v zázvoru, chilli, česneku, rybí omáčce a soli. Ale jaké znáte další speciality? Objevte je přímo v Soulu!
Týden korejského jídla v Soulu
Desátý ročník festivalu korejského jídla představí přes 800 prodejců jídla, kuchařů, firem s kuchyňským nádobím a hlavně ochutnávek korejských specialit. Očekává se něco přes 40 000 návštěvníků, pro které budou připraveny semináře, interaktivní workshopy či vaření s šéfkuchaři. Kde jinde ochutnat výtečnou korejskou než tam, kde vaří místní? Víte, že z Prahy je do Soulu v Jižní Koreji přímé spojení? Letenka do Soulu může být vaše!
Jak se dostat na zajímavý gastronomický festival v Soulu
- Vstup: 10 000 KRW = zhruba 220 Kč
- termín festivalu je 18. – 21. listopadu 2015
- Doprava: Autobus číslo 472 směrem na Gaepodong, poté přestoupit na autobus číslo 352 a odjet do čtvrti Samseong-Dono
- Internetové stránky Týdne korejského jídla